AKADEMİK GELİŞİM, KARİYER PLANLAMA, ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

Öğrencilerin sahip olduğu yeteneklerin farkına varma ve bu yetenekleri açığa çıkarmak için, aynı zamanda ilgi duyduğu alanlara yönelmek için seminer gerçekleştirildi. Çocukluktan ergenliğe geçiş sürecinde yaşanan sorunlar ve karşılaşılan problemlerin ele alındığı seminerde, öğrencilerden gelen sorulara da cevap verildi. Bu süreçte aile, okul, yakın çevrenin tekrardan algılanıp yorumlandığı, sosyal ilişkilerin işlerlik kazandığı vurgulandı.

Karakter oluşumunun en önemli evrelerinden olan ergenlik çağında kariyer planlama, liseye-üniversiteye geçiş sınavına hazırlık, akran baskısı/zorbalığı, sorumluluk, fedakarlık, azim, kararlılık kavramları etraflıca konuşuldu. Bu süreçte meslek seçiminde yetenek ve ilgi alanlarının önemine dikkat çekilerek meslek seçiminin sonraya ertelenmesinin handikaplarına değinildi.

24-05-202324-05-202324-05-2023