ÖĞRENCİ MESLEKİ GELİŞİM ALANI

Özellikle öğrencilerin bilişsel becerilerini geliştirmek amacıyla 40 Ayet, 40 Hadis, 40 Kavram, 40 Şair, 40 Şiir, Oku-Yorum gibi etkinliklerden bir kısmı icra edildi. İmam-Hatip Ortaokulu mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla imamlık, müezzinlik, Kur’an’ı tecvitli ve düzgün okuma gibi etkinliklere devam edilerek cami ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu etkinliklerle camiilerin sosyal hayatın dağal akışında merkezi konumu anlatıldı ve geçmişten günümüze taşıdığı misyonu ve tarihsel değeri pekiştirildi.

Aynı şekilde LGS sınavında son 5 yılın çıkmış Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları üzerinde detaylı inceleme yapıldı ve sorular geniş kapsamda irdelendi. Öğrencilerin yorum ve muhakeme gücünü arttırmak amacıyla MEB din öğretimi genel müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli sorularının çözüm teknikleri üzerinde örnek sorular da göz önünde bulundurarak alıştırmalar yapıldı.

24-05-202324-05-202324-05-202324-05-2023