Okulumuz Hakkında

Yalıntaş Köyü İmam Hatip Ortaokulu
YALINTAŞ KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ YALINTAŞ 1 YOLU KÜME EVLERİ YALINTAŞ KÖYÜ İMAM HATİP ORTAOKULU NO: 41 MUTKİ / BİTLİS
05455672506
0
https://yalintasimamhatipoo.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Sosyal, kültürel ve akademik yönden gelişmiş ve gelişim süreçlerini hayat boyu devam ettiren bireyler yetiştirmek.Bunun yanında öğrencilerin iyi bir ortaöğretim kurumuna gitmeleri için gerekli teşvik ve planlamaları yaparak mezun olacak öğrencilerimizi bir üst öğrenime ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hazırlamak. Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.

MİSYON

Öğrencilerimizde insana, düşünceye, inanca, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayalı bir öğretim anlayışının yayılmasına katkıda bulunarak, geleceğe hazırlanan bilgili, kültürlü, başarılı ,kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek . Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı , Türk kültürünün gelenek ve göreneklerine uygun, ülkesini seven, ülkesine güvenen, teknolojik yeniliklere uyumlu olan ve çalışmayı temel prensip haline getirmiş olan üretken öğrenciler yetiştirmek.

BAŞARILAR

Öğretmen :6
Öğrenci :55
Kütüphane Kitap Sayısı :2200
Öğretim Şekli :NORMAL

Öğretim Şekli

NORMAL

Ders Başlama ve Bitiş

08.30-15.30

YABANCIDIL

İNGİLİZCE-ARAPÇA

Isınma Şekli

KALOLİFER

Servis Bilgisi

Yol güzergahı olduğu icin servis konusunda sıkıntı yaşanmamaktadir.

Bağlantı

Uydu İnternet (VSAT)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Mutki ilçesine 40 km ile 60 km Hasköy ilçesine 20 km uzaklıktadır . Civar köylerin merkezi konumdadır.Ulaşım yönünden hiç bir sıkıntısı yoktur. Bitlis´in havalanına en yakın köyüdür.Havaalanına 30 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

YALINTAŞ KÖYÜ/ MUTKİ İLÇESİ/ BİTLİS

Kontenjan Bilgileri

123

Sportif Etkinlikler

voleybol, futbol, masa tenisi

Bilimsel Etkinlikler

TÜBİTAK

Proje Çalışmaları

Diğer Hususlar

Okulumuzun hem kaloliferli hemde sobali lojmani vardır. Öğretmenler köyde kalıp ilçeye gidiş geliş yapmamaktadırlar. Yer konusunda yeni gelecek öğretmenler için sıkıntı yoktur.